Lindy Hop met Nomad Swing in Grand Bowling Café tijdens muziekkroegentocht in St-Niklaas 22 maart 2013


Nomad Swing is een groep gepassioneerde muzikanten met liefde voor muziek uit de jaren twintig tot vijftig.

Met Django Reinhardt, Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Sidney Bechet (en vele anderen) als grote voorbeelden, brengen ze een gevarieerd en kleurrijk repertoire, gearrangeerd op een persoonlijke manier.
foto Nomad Swing
De groep speelde in heel wat jazzclubs, dansgelegenheden en festivals, zowel in binnen als buitenland Ze deelde zelfs het podium met wereldklasse zoals Tcha Limberger en Fapy Lafertin.

Tijdens de Muziekkroegentocht brengen ze vlotte swingende jazz muziek waar je onmogelijk kan van blijven stilzitten. Ze beginnen te spelen om 21 u in het Grand Bowling Café van het bekende Wima bowlingcenter op de Grote Markt 25, in Sint Niklaas uiteraard.

Er zal dan ook een gratis initiatie “Lindy Hop” dansen gegeven worden tussen de sets. Na de sets van het orkest kunnen jullie gezellig blijven dansen, …. swing, lindy hop, rock’n roll, een salsaatje…en een drankje.

Lindy Hop is een toffe,energieke dansstijl van de jaren 30-40,die men ook kan beschouwen als de moeder van de Rock’n roll, die samen met de west-en eastcoast-swing en de disco swing onder de grote noemer van de “swing-dance” thuishoort. Veel bewegingen kunnen we nu nog terug vinden in de hedendaagse hip hop en funk.

Line-up: Ine Smet (zang), Koen de Cauter (sopraansax, klarinet, zang), Seppe Van Tilborg (sologitaar), Sam Opstaele (ritmegitaar), Dajo De Cauter (contrabas), Jan Van Steenbrugge (drums)

Lindy Hop initiatie: Ivan Van Wassenhove (vzw Làgrimas Negras)

Laat op facebook weten of je komt door naar dit event te gaan: Nomad Swing en Lindy Hop initiatie

Advertenties

Over Ivan Van Wassenhove

ik ben een gepassioneerd danser van Salsa en Lindy Hop, lesgever in deze stijlen, maar hou ook veel van fotografie en reizen voor zover er tijd rest...
Dit bericht werd geplaatst in "Swing is in the air" parties, dansles, lindy hop, swing, Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s